Catering | Eventcatering | Caterer

Das professionelle Catering für Top-Events in der ganzen Schweiz.

Deutsch

Catering (englisch to cater ‚Lebensmittel liefern‘, ‚jemanden verpflegen‘) ist eine Bezeichnung für die professionelle Bereitstellung von Speisen und Getränken als Dienstleistung an einem beliebigen Ort. Der Leistungsumfang des Caterer genannten Dienstleisters kann sich dabei von der Anlieferung der vorproduzierten Speisen bis zum Aufbau eines temporären Gastronomiebetriebs erstrecken.

Eine spezielle Form ist das Non-Food Catering, mit dem die Vermietung von Ausstattungsgegenständen für ein Catering-Event beschrieben wird.

Die Versorgung von Kantinen, Schulen und Mensen gehört ebenfalls zum Catering, wird aber auch als Gemeinschaftsverpflegung bezeichnet.

Geschäftsfelder

Geschäftsfelder sind unter anderem die Versorgung von Kantinen und Großküchen, die Verpflegung bei Großveranstaltungen (event catering) sowie das Anbieten eines Partyservice. Weitere Tätigkeitsbereiche sind bei Fluggesellschaften (Flugzeugessen), in Zugrestaurants oder Angebote wie Essen auf Rädern.

Partyservice

Als Partyservice wird eine Dienstleistung bezeichnet, die aus der Lieferung von Speisen und Getränken für Feiern in heimischer Umgebung oder in Geschäftsräumen einer Firma besteht.

Quelle Deutsch Wikipedia: Mehr Info’s

Englisch

Catering is the business of providing food service at a remote site or a site such as a hotel, public house (pub), or other location.

Mobile catering

A mobile caterer serves food directly from a vehicle, cart or truck which is designed for the purpose. Mobile eventcatering is common at outdoor events (such as concerts), workplaces, and downtown business districts.

Eventcatering

Events range from cheese lunch drop-off to full-service. Caterers and their staff are part of the foodservice industry. Eventcatering services provided vary depending on the event and can include: cooking and delivering food to an outside location; cooking, delivering and serving food; and full-service (preparing food, providing service staff, decoration of event location, prep and clean-up). In some cases of full-service catering, the caterer is called an event managing company.

When most people refer to a “caterer”, they are referring to an event caterer who serves food with waiting staff at dining tables or sets up a self-serve buffet. The food may be prepared on site, i.e., made completely at the event, or the caterer may choose to bring prepared food and put the finishing touches on once it arrives.

The event caterer staff are not responsible for preparing the food but often help set up the dining area. This service is typically provided at banquets, conventions, and weddings. Any event where all who attend are provided with food and drinks or sometimes only hors d’oeuvres is often called a catered event.

In addition, many caterers will provide partial services in addition to full-service. Partial eventcatering can include cooking and delivery of prepared foods, pre-cooked dishes for pickup at the caterer’s location, and cooking, delivery and setup without service.

Quelle Englisch Wikipedia: Mehr Info’s

CLOSE
CLOSE